Selasa, 29 Mei 2012

Please . JANGAN BUNUH SAYA !!



sedih taw . tak ada shopping online lagi . oh nyawa ! pulang padaku . sudahh . jangan shopping , tengok jekk . bajet leh handle konon . last-last . cantiknye baju nie . sabar-sabar . buang nafsu tu jauh-jauh . okay lah , tak dapat shopping i share dengan koranng jek selain dari kesengsaraan ni . i share fashionista online kesayangan i . 
bagi you,all yang nak mula jinak dengan shopping online nie . try lhaa survey-survey Fashion Valet . harga dia ok lah . barang dia pon memang best . ah , yang nak rasa nikmat sale pulak . pergi masuk My Sale . Dekat sini jual barang branded jek . macam ZARA , BURBERRY , COACH and macam bagai lhaa . tapi ken , murah-murah ow . tapi dia bukan bandal . dia barang yang memang ikut masa , kalau mall sale , diorang pon sale . yang hijabista pulak , try shopping dekat Old Blossom Box , owner dia ken , Jezmine Blossom . and bagi you all nak cari shopping online sendiri . pergi lhaa Shopping Roll . korang boleh berpandukan nie . 
bagi peminat setia artis Yunalis Zarai , pergi lhaa survey gaya dia dekat iamjetfuelshop . ni memang shopping online dia sendiri . @ korang boleh pergi ammarahijabi . dekat sini korang boleh berlajar sikit-sikit pasal dunia online nie . btw , jangan sampai kene tipu taw . GOOD LUCK :)





Ahad, 27 Mei 2012

KENAPA KAU RASA KAU CANTEKK ??





tajuk jue kali ni mungkin akan menyakitkan hati sesetengah perempuan yang rasa diri diorang cantek walau hakikat muka diorang hanya pinjaman semata-mata . bila jue keluar pergi jalan-jalan AEON bukit tinggi hari tu . jue memang penat sangadd__ . lagi layan kerenah anak buah yang buat mall tuh tak ubah macam taman reakrasi yang luas dan indah . tercabut kaki cari diorang . okok , and anak buah jue umur 2tahun tiba-tiba jaga dari tidur and merengek , gara-gara anak buah jue yang lain bising . masa tu jue tengah try seluar dekat fitting room . apa lagi , tak sempat sarung terus pakai balik seluar asal and terus mintak dekat kakak yang jaga kedai tuh seluar tuh . jue ambil anak buah jue yang merengek tuh and tepuk-tepuk badan dia . 11kg 2tahun . jue yang keding ni dukung dah mengigil tangan ow . tepuk sambil nyanyi lagu nenek sebongkok 3 terus lelap budak tuh . ok , lantak , jue dah haus and nak air . masa nie ar jue terserempak dengan BUDAK RASA DIA CANTEKK tuh . jue tengah tersadai dekat tiang and jaga anak buah dekat troller baby , tengah tunggu kakak jue beli air dekat chatime . tiba-tiba ada minah hijab nie keluar dari toilet dengan jalan bagai menahan kencing pergi dekat laki dia , boyfrend mybe . perghh !! gila ! pegang pingang cuit pipi . SOSIAL ! cepat-cepat jue larikan anak mata jue . dosa taw . kenapa buat macam tu kak?? kau rasa kau dah cukup cantik?? ingat sayang. muka kita,aurat kita semua hak allah . kita pinjam jek taw. moga kau insaf sayang:)


 diyam-diyam taw sayang


dari sini korang boleh tengok kenakalan nye kan ???


Khamis, 24 Mei 2012

FREEDOM !! wakakakakh






Macam bangang tajuk aku . of course lhaa . i FREE sekarang . exam habis . penat satu minggu i perah otak macam span basah . perghh , tadi dekat kelas dapat last paper . science . gila ! siapa buat soalan tu memang teror kowt . pening satu kelas . and i tersangad beruntung dapat kawan yang memahami i . kejap , macam ni..
''dyba apa jawapan yang ni ? lepas copulation apa jadi ha?'' ''entah ar jue,aku tak baca'' i dapat terima lagi nie . bila kali kedua ''dyba,apa proses ni?'' ''kau boleh pandang depan?aku pening?'' masa tuh dah lah i siap tunjuk paper i dekat dia and muka penuh harapan dia cakap macam tuh . malu seribu kowt . kepada teacher zariah : KALAU SAYA FAILED , BAGI AR MARKAH ONG-2 SIKIT . 37 KE . 38 KE . SAYA SAYANG CIKGU:) . <bajet macam boleh dapat . tapi apa-apa pun saya rasa macam nak senyum sampai telinge . and saya rasa exam kali nie saya gagal teruk . ''_+











MY FASHIONISTA



dekat sekolah ramai tanya . mana LITTLE TITTLE BOUTIQUE ?? ok , hari ni jue sah kan LTB tutup untuk beberapa hari sahaja . LTB ditukar nama kepada MRS.CINDERELLA BOUTIQUE . so u,all boleh start shopping dekat MCD (mrs.cinderella boutique) . LTB ada beberapa masalah and jue dah selesaikan masalah tuh . btw , nie our Pre-Order Delivery Arrangement .






LINK US,


happy shopping diaries ,
MRS FASHIONISTA

Ku Danial Farhan Amirul Bin Ku Rashid (cousin saya)

 



My hero . dia ni sweet jugak tahu . pleaseee .... haha ! pakwe saya ni nanti jelous . tolong~ . farez jangan marah . saya tetap milik awak . mulakan balik . saya selalu mintak tolong dengan dia . and makwe dia tak marah saya . kitorang kamcing ok. mana and dekat mana saya nak mintak tolong , saya akan cakap macam ni 
''amirul,teman aku kejap.pleaseee..:('' and selalu saya dapat jawapan positif ' 'yeye'' . yessss!!!







PERHATIAN ! kami bukan couple


Jumaat, 18 Mei 2012

Hilang Cinta Bulan June




tajuk habis jiwang . kejap . macam ni . semalam jue dengan superlove gaduh . tak ada lah tumbuk-tumbuk . gaduh biasa-biasa . cewahhh . hahahaha . so jue nak cakap dekat dia

''jaga diri ye . pandai-2 you hidup sebulan nie,siapa suruh u buat panas dekat i. ken dah kene . bubye love , take care . hahahaha . mmuuahh''






Lagu Untuk Sayang



ishh . jue malu lahh . gila kau nyahh . malu lahh ! tengok muka aku ni pun kau dah tahu . :* . siyez . aphal aku cakap nak buat video untuk dia ? sudah satu hal ! nak nyanyi dalam video tuh mesti habis air pundi punya . tak apa . aku dah ada lagu special untuk dia . habis bubur telo dah . hahaha . kejap aku upload lirik nye . separuh aku reka sebab lagu yang sebenar tak habis lirik . separuh jek so nampak macam tergantung ..




seringkali hatiku bertanya
apa mungkin kau kan jadi miliku
walaupun dirimu tak bersendiri
ku merasa tak bisa menjauh
kerna kita terbiasa bersama
salahkah diriku menyanyangimu
kasihhh….
Aku ingin bersama mu
Hinggaa..
Di batas waktuku
Aku tak ingin sendiri tanpamu disisi
Ohhhh…
Diriku juga hatimu dalam penceritaan cinta
aku tak bisa hidup tanpa hadirmu, disampingkuu…
aku ingin bersamamu sepanjang riwayat hayatku
Aku tak ingin sendiri tanpamu disisi
Ohhhh…
aku mencintaimu hanya hadir untuk kamu
aku ingin mengatakan
aku sayangkanmuuu……




lagu ni khas saya dedikasikan buat semua yang telah membawa kebahgiaan dan perubahan kepada saya , iaitu tn.muhd farez zaquan . terima kasih awakk… tak lupa juga buat ayah , mama , mama watie . and family jue . thank you . I love you all ..mmuahhh….




ha ! jangan nak curi taw lirik i . hahahaha . penat i perah kepala otak taw . 
''jue,jue macam mana dapat ayat tu ?'' <jue dapat ayat tu sebab bm jue A . (bangga dowr)
tak caya ? kjp taw .. jue ada bukti >. (muka riak*)




SMK BANDAR BANTING

SLIP KEPUTUSAN - PEPERIKSAAN PERTENGAHAN TAHUN - 2011

 Nama: JURAIHAN BINTI JAMIL Tingkatan: T2 FIKIR
 No. KP:------------------------ Jantina: PEREMPUAN


   BilMata Pelajaran
Markah
Gred

   1.BAHASA INGGERIS

50


C
   2.BAHASA MELAYU

64


C
   3.GEOGRAFI

37


E
   4.KEMAHIRAN HIDUP 2 - ERT

73


B
   5.MATEMATIK

34


E
   6.PENDIDIKAN ISLAM

60


C
   7.PENDIDIKAN JASMANI & KESIHATAN

58


C
   8.PENDIDIKAN SENI VISUAL

63


C
   9.SEJARAH

47


D
   10.SIVIK DAN KEWARGANEGARAAN

60


C
   11.SAINS

43


D

 Bilangan Mata Pelajaran Daftar:8Jumlah Markah:408
 Kedudukan Dalam Kelas:2 / 37
 Kedudukan Dalam Tingkatan:128 / 364Peratus:51
 Kehadiran:/ HariGred Purata Pelajar:3.63
 Pencapaian Gred Keseluruhan:1[B] 3[C] 2[D] 2[E]Keputusan:GAGAL














SMK BANDAR BANTING

SLIP KEPUTUSAN - UJIAN 1 - 2011

 Nama: JURAIHAN BINTI JAMIL Tingkatan: T2 FIKIR
 No. KP: ------------------ Jantina: PEREMPUAN


   BilMata Pelajaran
Markah
Gred

   1.BAHASA INGGERIS

55


C
   2.BAHASA MELAYU

88


A
   3.GEOGRAFI

58


C
   4.KEMAHIRAN HIDUP 2 - ERT

48


D
   5.MATEMATIK

68


B
   6.PENDIDIKAN ISLAM

50


C
   7.PENDIDIKAN JASMANI & KESIHATAN

58


C
   8.PENDIDIKAN SENI VISUAL

63


C
   9.SEJARAH

44


D
   10.SIVIK DAN KEWARGANEGARAAN

60


C
   11.SAINS

29


E

 Bilangan Mata Pelajaran Daftar:8Jumlah Markah:440
 Kedudukan Dalam Kelas:3 / 37
 Kedudukan Dalam Tingkatan:116 / 364Peratus:55
 Kehadiran:/ HariGred Purata Pelajar:3.13
 Pencapaian Gred Keseluruhan:1[A] 1[B] 3[C] 2[D] 1[E]Keputusan:GAGAL










SMK BANDAR BANTING

SLIP KEPUTUSAN - UJIAN 1 - 2012

 Nama: JURAIHAN BINTI JAMIL Tingkatan: T3 GEMILANG
 No. KP: ---------------------- Jantina: PEREMPUAN


   BilMata Pelajaran
Markah
Gred

   1.BAHASA INGGERIS

52


C
   2.BAHASA MELAYU

80


A
   3.GEOGRAFI

50


C
   4.KEMAHIRAN HIDUP 2 - ERT

73


B
   5.MATEMATIK

34


E
   6.PENDIDIKAN ISLAM

78


B
   7.PENDIDIKAN JASMANI & KESIHATAN

0


TH
   8.PENDIDIKAN SENI VISUAL

0


TH
   9.SEJARAH

75


B
   10.SIVIK DAN KEWARGANEGARAAN

0


TH
   11.SAINS

50


C

 Bilangan Mata Pelajaran Daftar:8Jumlah Markah:492
 Kedudukan Dalam Kelas:3 / 36
 Kedudukan Dalam Tingkatan:119 / 389Peratus:61.5
 Kehadiran:/ HariGred Purata Pelajar:2.63
 Pencapaian Gred Keseluruhan:1[A] 3[B] 3[C] 1[E]Keputusan:TIDAK MELEPASI TAHAP PENGUASAAN MINIMUM






SMK BANDAR BANTING

SLIP KEPUTUSAN - PEPERIKSAAN AKHIR TAHUN - 2011

 Nama: JURAIHAN BINTI JAMIL Tingkatan: T2 FIKIR
 No. KP: ------------ Jantina: PEREMPUAN


   BilMata Pelajaran
Markah
Gred

   1.BAHASA INGGERIS
40
D
   2.BAHASA MELAYU
58
C
   3.GEOGRAFI
tidak hadir
tidak hadir
   4.KEMAHIRAN HIDUP 2 - ERT
60
C
   5.MATEMATIK
31
E
   6.PENDIDIKAN ISLAM
70
B
   7.PENDIDIKAN JASMANI & KESIHATAN
53
C
   8.PENDIDIKAN SENI VISUAL
72
B
   9.SEJARAH
38
E
   10.SIVIK DAN KEWARGANEGARAAN
51
C
   11.SAINS
47
D

 Bilangan Mata Pelajaran Daftar:8Jumlah Markah:344
 Kedudukan Dalam Kelas:7 / 37   
 Kedudukan Dalam Tingkatan:183 / 367Peratus:43
 Kehadiran:174 / 185 HariGred Purata Pelajar:3.88
 Pencapaian Gred Keseluruhan:1[B] 2[C] 2[D] 2[E] 1[TH]Keputusan:GAGAL








  




SMK BANDAR BANTING

SLIP KEPUTUSAN - UJIAN 2 - 2011

 Nama: JURAIHAN BINTI JAMIL Tingkatan: T2 FIKIR
 No. KP: -------------- Jantina: PEREMPUAN


   BilMata Pelajaran
Markah
Gred

   1.BAHASA INGGERIS
55
C
   2.BAHASA MELAYU
60
C
   3.GEOGRAFI
52
C
   4.KEMAHIRAN HIDUP 2 - ERT
67
B
   5.MATEMATIK
33
E
   6.PENDIDIKAN ISLAM
73
B
   7.PENDIDIKAN JASMANI & KESIHATAN
63
C
   8.PENDIDIKAN SENI VISUAL
60
C
   9.SEJARAH
40
D
   10.SIVIK DAN KEWARGANEGARAAN
80
A
   11.SAINS
55
C

 Bilangan Mata Pelajaran Daftar:8Jumlah Markah:435
 Kedudukan Dalam Kelas:1 / 37   
 Kedudukan Dalam Tingkatan:104 / 364Peratus:54.37
 Kehadiran:/ HariGred Purata Pelajar:3.13
 Pencapaian Gred Keseluruhan:2[B] 4[C] 1[D] 1[E]Keputusan:GAGAL






Khamis, 17 Mei 2012

siapa dia ?



karather
*tyhrah*(kawan sekelas dekat tempat tuisyen yang suka tanya saya macam-2)


setuasi 1
jue : kenapa sibuk sangat thyrah ? kan tengah study nie ! jangan gangu . pleasee baby ...
tyhrah : aku nak tahu sangat .....:(
jue : lepas teacher ajar formula HIMMS ok dear..?
thyrah : NOW !!!
jue : (sejak bila minah sengkek ni pandai speaking) okok. yeye. sekarang . >toleh kiri n kanan,line clear< apa soalan kau tadi ?
tyhrah : andai kau dah besar , apa kau nak jadi ? kau pendirian bukan tetap , asal tanya cita-cita , kau main balun jek .
jue: ok , sayang , cita-cita aku hanya satu and sampai bila-bila jadi satu<perghh ! habis kerak ayat> aku nak jadi FASHION DESIGNER MACAM JEZMINE . 
thyrah : jezmine ? siapa ? budak hot ke ?
jue : hot ! hot ! hot ! boleh bawak mati ke ?(muka blur) dia memang hot dalam hidup aku and inspirasi hidup and gayaku . cewahh.. kekek dowr ! >kekek apa ? kerek lhaa< dia tuh ada boutique taw ...
thyrah : okay . weih , nak tengok gambar dia. pleaseee....
jue : (menyusah kan punya budak) >ambil beg , godek hp< nahhh..




*i ambil gambar ni tanpa izin tuan dia,sorryyy*





setuasi 2 
jue : beriman punya abang , nak mintak suruh balik pun susah . kacang lupa kulit !
thyrah : kau kenapa ???
jue : abang aku !!
thyrah : kau ada abang ? siapa ? mesti hensem kan ? ada rupa kau tak ? siapa dia ? duduk mana ??
jue : amboi . bukan main galak ulat bulu kau mengeletek ye ? abang aku nama raja nasrullah hadziq . hadziq shoot . hensem ? no comment babe . rupa aku ? eihh . please , aku sanggup tanam muka aku dekat dalam tanah kalau muka aku macam dia . duduk dekat ampang . apahal sis ?
thyrah : bagi lah number abang kau ...
jue : perghh ! kaki bodek punya perempuan . dia takkan nak layan budak 4mata macam kau . umur dia 21 tahun pulak .
thyrah : ok fine ! cakap jeklah kau taknak aku jadi kakak ipar kau . 
jue : hehehe (tahu mana budak nie)
thyrah : weih gambar abang kau ?
jue : nah



poyo ngaban mamat ni !



Mama Bankrup Sebab Anak Sendiri ?



haii .. rasa berjanggut tak update story baru . okok . apa cerita kali ni ? pasal mama jue lahh . dia ken . bankrup sekarang . hahaha , anak dia buat . anak dia tuh memang baik , ( adalah saya) , <tengs> . tak caya mama bankrup ? tak caya nanti saya bubur gambar sekejap .






mama buat muka pokai kan ?? caya tak ?
SAYA ANAK MITHALI 5X . 
xoxo, jueraihan jamil 





dah habis tawaf satu mall . shopping online pulak;) tentu nye....




Ahad, 6 Mei 2012

Please Tampar Saya Q+Q



SAYA DIHINA !!
ohhh.. nakmo-nakmo. tolong saya wira terbang. wujud ker? entah :/? ada orang tuh cakap bedak saya tebal sekarang. ehh taklah weih! saya rasa bingung macam nie > BINGUNG < nampak ken kebengogan saya? sangat terselah disini. saya cuma pakai apa saya rasa suke and selesa gituu. saya akan pakai something yang saya suka sampai benda tuh rosak. okokay. kalau dekat kelas. classmate saya akan cakap macam nie
''nie buku ke or tempat bungkus nasi lemak?'' saya sengih n_n and jawab ''ehh,taklah.nie nama dia tempat mencurahkan sesuatu ilmu sayang,barulah sekolah'' hehehe,, sangat pintar>;)<macam farez pulak. ( SS )
makna dia dekat sini, saya suka berlajar macam tuh jugak saya suka pakai bedak tebal ( suka berlajar ke~,~ ) yerla kowt,, *+^


kalau saya nampak bodoh dekat sini,tolong tampar gambar saya dekat bawah nie>>>











?????



sebelah tuh bini lanun . hahaha . taklah . dia cousin saya . bahagia lepak dengan dia pagi tadi 8)

Khamis, 3 Mei 2012

Klon Yunalis Zarai



ok , kali nie saya nak cerita pasal klon saya . hahaha . anak buah saya JULIA FARIZA BT NORAMRI . dekat macam nama saya kan ? well , kata Family'J . dia nie macam saya .  gedik bagai mewarisi legasi saya . tengok semua picture dia . ken macam saya . hahaha . 























macam yunalis zarai tak ??? hahaha . tak sama langsung . dia jek kata macam yunalis zarai .