Ahad, 29 Julai 2012

Syarat Sah Untuk Farez

SYARAT-SYARAT SUAMI KEPADA SAYA 
(KHAS UNTUK FAREZ)



 2Buah Butik


 Sebiji Murano Putih .



Sebiji rumah moden

Sabtu, 28 Julai 2012

Mak Teh Sayang Pak Tam


Pak Tam siapa ? Mak Teh siapa ? Pak Tam tuh mata air saya . muhd farez . and Mak Teh tuh pulak saya . apa kene mengena pulak ?? saya panggil dia pak tam sebab saya cakap dia hitam , gemuk , pendek walau hakikat dia tak . jahatkan saya ?? dia panggil saya mak teh pulak sebab apa ? tuh saya taknak cakap . korang boleh check blog dia sendiri . 


 klik nama Pak Tam





Mak Teh tinggi







 Takada kene mengene dalam ini cerita

Khamis, 26 Julai 2012

Thank You Awesome

Sebab ???

wish saya masa birthday . walau ada mulut puaka . tapi hargai and terharu . tersangad-sangad sayang kamu.


Situasi masa birthday .


Call 1: 

Abg haziq: kau nak apa call aku ??aku sibuk. bhaii
tut.....tut.......tut . 
Saya: =,=? (pandang hp and berkata) laknat kau


Call 2:

Kak nana: helo . ha nak apa pulak call nie ? kak nana busy lhaa
Saya: nak mintak wish
Kak nana: lorh ? bukan kau minggu depan ke birthday ?
Saya: ha ! kau tuh kacang lupa kulit , balik pun 3bulan sekali. mana kau nak ingat birthday aku
Kak nana: okayy..happy birthday. moga panjang umur 
Saya: thank you . bhaii ..


Call 3:


Kak jast; happy birthday!!!!
Saya: macam tahu-tahu jek . baru nak mintak .
Kak jast: dah tahu dah . kau pakai numbor mana ? macam keling ! pakai 1 numbor dahlah . kau ingat aku banyak kredit nak wish kau ??
Saya: pakai numbor nielahh . kylahh. kirim salam abg matt . bhaii


Call 4:


Kak jous: assalamualaikum
Saya: waalaikumsalam . nak wish
Kak jous: alah-alah-alahhh . happy birthday . nanti call pukul 9.00 malam , bhai..
Saya: okayy bhaii



Call 5:


Kak zura: hello
Saya: nak wish , jangan nak hello sangad
Kak zura: bukan esok ke ? okay-okayy . happy  birthday to you..
Saya: kirim air liur jek ke ??
Kak zura: nanti kak zura pos hadiah ky
Saya: ok.tunggu , bhaii



Situasi dekat sekolah


Masa perhimpunan 

Adibah : happy birthday jue .
Saya : hari jadi aku semalam lahh dyba
Adibah : jangan nak tipu lahh . 
Saya: hehehe. thank you

Ira : Birthday kau ke ? happy birthday . 
Saya: thank you ira . 

Arisha: Happy Birthday To You(nyanyi lagu birthday)
Saya: shutttt..okayyy. thank you . berhenti nyanyi . aku malu .

Ainie: Happy birthday jue .
Saya : happy birthday ainie . hahaha


Athirah: happy birthday jueraihan jamil
Saya: happy birthday to me



Situasi dalam kelas :


Haniza: hari ni birhtday kau ken?? happy birthday
Saya: lebih kurang mcam tuhlah . thank you

Najiha: jueraihan!!!! happy birthday !!!!!!!!!!
Saya : najiha !!!!!!!!!!! makasihhhhh!!!!!

Masturina: happy birthday
Saya: makasihhh

Zaty: happy birhdayy
Saya: ye.makasih zaty

(dalam hati saya) >hadiah aku mana<?????








Isnin, 16 Julai 2012

Makan-Makan Untuk Ramadhan



Malas nak ulas lebih . tengok saja picha bawa nie n jue rasa u'olls paham lahh situasi masa makan-makan tuh .














 HP BIBIK

TUH BIBIK SAYA > yang belakang<








Selasa, 10 Julai 2012

Dreammmm....



kejayaan bermula dari mimpi dan angan-angan yang membawa kepada satu misi , iaitu ingin mengecapi kejayaan .tanpa impian dan perancangan awal , sudah tentu tiada pengertian dalam misi untuk mencapai kejayaan kan ? impian jue ? ingin memiliki sebuah boutique atas nama MRS.CINDERELLA . bila pergi mana-mana . orang pakai koleksi and barang kita . mesti terpalit rasa bangga . kalau masa tu ada teman disebelah kita . mesti dia akan cakap .''hey look , dia pakai brand you lhaa .'' mesti kita akan tersenyum bangga . jadi , saya nak jadi ahli perniaggan wanita yang berjaya , macam sasha rowena . siapa sasha rowena ? dia adalah designer bags yang dibuat dari kulit ular .  hebat bukan dia ? seorang usahawan muda yang sangat berjaya . boutique dia juga atas nama beliau . sasha rowena , malah dia juga model jam tangan berjenama itali , jam yang menjadi kegemaran raja itali . kagum sangat cerita pasal dia . okayy , tak salah kalau kita jadiken inspirasi kita kan ?? menjadi panduan and motivasi supaya kita terus sukses dalam hidup .

Sasha Rowena


 Boutique yang jue idamkan , hantaran jue, nak boutique nie satu 


Boutique sasha rowena