Isnin, 27 Ogos 2012

Beraya Dengan Kebaya

semekommmm .......   halooo .... apa ???!!!  Ingat senang ke nak control ayu dengan kebaya nyonya sendat dipinggang ?? urghh .. nak jalan punya terkedek kodok . tapii sokayy . taknak ayah perli punya pasal . badai dan ribut pun jue harungii . ayatttt.. kelasss kau jue.. bawah nie sesi berpoyo-poyo ,,,



Kebaya Nyonya : House Of Kebaya , Melaka  = RM 140
Tudung Bawal : Qulyn , Alamanda = RM 25
Kerongsang : Pasar Payang , Terengganu = RM 15







okayy , jue cuma nak cakap dekat orang-orang yang terlalu poyozzzxxx . kalau kita dah kutuk sesuatu barang tuh . and cakap taknak beli padahal beli jugak . kan memalukan ?? and boleh lagi menunjuk-nunjuk < sangad memberangsangkan , orang tak semua suka dekat kita sayang oii . beringat lahh . awak tuh dahlah suka ikut gaya orang lain . lagi mahu cakap-cakap negatif .  takbaik kan ?? so , pikir lahh baik-baik sebelum cakap tuh .


bhaiiii ... semekommmm....

Selasa, 21 Ogos 2012

Buka Puasa Di Melaka


Kecoh !!! lepas shopping , pergi buka puasa . sampai jek restoran terus duduk n makan . hebat kan ?? hahaha . tapii .. berbaloi . impian jue nak ada kebaya . tercapai . jue beli dekat dataran pahlawan . House Of Kebaya . taklahh mahal . RM140 jek . korang kena pandai tawar . harga asal RM180 . tapii ada offer raya . jadi RM140 . kakak tuh siap bagi kurang lagi . RM130 . jue cuma bagi senyuman menawan habis . hahaha . mula-mula beli baju kurung dekat mahkota parade . dekat Asyiekin Collection . lepas tuh pergi seberang . masa nie ar dipanggil waktu melabuh dan membakar dompet(duit) . 





gambar yang ni tak ada motif . tapi jue ada caption dia . ''jangan percaya orang itu jika maraguinya'' . peace=,+

Raya Kembali .

Alhamdulilah, genap sebulan kita menyambut bulan ramadhan. kini bulan syawal pulak.meriah betul rumah jue,tapii ... tak semeriah dulu. 2 buah keluarga jue excident. tapii takada yang parah. paling parah pun cume trauma saja. demam beraya sakan lahh tuh. tapi dalam raya-raya nie jugak. tak best lahh kalau tak ambil gambar n_n . nahhh.. saat 1 syawal............


gedik sakan~~'



Una Farzana Juanna
Jueraihan Jamil
Julia Fariza
Umie fazlina



 Ma & Mama & Ayah


 Jue & Muhd Farezzuan


 Budak Layer & Ayah


 Tengok muka kak jous . ambil mood sedih lhaa tuh






 Rus Shaziera




Rabu, 1 Ogos 2012

Kesilapan Besar


okayy . siapa sangka , jue tersilap pilih teman . tak sangka , dia sanggup mintak jue bagi password facebook dia sebab dia nak kawan and kenal perempuan lain , jujurnya , jue salah hantar mesej , jue cakap ''nanti okayy??jumpa esok:)'' , nak hantar dekat arisha . sebab dia nak bagitahu somenthing . tapi jue salah hantar dekat dia . jadi , farez pun cakap ar '''curg ek?'' jue suruh dia cakap baik-baik . tibe-tibe pulak dia cakap takkesah nak kawan dengan lelaki lain , jue ingat dia jeles , so jue nak kene ken dia lagi , jue pun cakap balik . betul nie ?? thanks:) . and teka dia cakap apa? kalau you boleh kawan dengan lelaki . i pun boleh . bagi password facebook i . so jue bagi . and betul-betul tak sangke . jue taknak ar expalain dekat dia . jue jenis orang pegang prinsip ''biarlah dia tahu sendiri'' . jue maafkan dia . tapi jue betul-betul kecewa dengan sikap hipokrot dia . ok . lepas satu peluang , satu peluang lagi . lepas satu janji , satu janji lagi . sumpah sana , sumpah sini tapi macam tuh jugak . takada guna . orang yang tak sedar dek untung jek macam tuh . jue cakap  macam ni bukan nak sakit kan hati sesiapa . tapi jue betul-betul rasa geram tahap babun . ok , jue pernah cakap dekat farez . jue sentiasa menilai dia . and ini salah satu apa yang jue nilai . and jue dah nampak sekarang ni siapa dia . sebodoh-bodoh tupai melompat , jatuh jugak dekat tanah . apa-apa pun , jue nak ucapkan jutaan terima kasih dekat farez , atas setiap budi baik dia tuh . jue rasa jue tak dapat nak balas kowt . al-maklum lahh , jue orang sederhana tak sekaya and seagung keluarga dia . sebab tuh dia buat orang sedarjat jue macam nie*peace* . bercakap atas fakta bukan atas rekaan semata-mata . hati orang nie berbeza . lain orang lain citarasa . it's okay , dari fikir masalah dia , lebih baik sibuk ken diri dengan trial . fuhhh .. wishh yang terbaik untuk jue okay sayang ?? sentiasa sayang korang lebih n_n . and doakan jue jugak biar jue dapat jodoh yang baik , and dalam kalangan orang bermaruah . insya'allah , aminnn..... (masa untuk off handphone and blog buat sementara waktu)(masa untuk refresh kepala otak) asslamualaikum umat islam sedunia . selamat berpuasa >,<

 (sekeras-keras hati wanita , sebrutal mana pun dia , kalau dah diberikan lelaki itu 7 kali peluang . tidak tawar kah hati wanita itu ?? mana hati dan perasaan lelaki itu ?? sekarang , wanita itu tidak lagi mampu tersenyum walaupun dihidangkan kebahgiaan yang kekal oleh lelaki itu kerana wanita itu sudah tidak mempercayai dan menyanyangi lelaki itu seperti dahulu)< ayat khas buat farez <